NUNS:Utvrditi identitet mladića koji su pretili ekipi RTS

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da očekuje da nadležni državni organi što pre utvrde identitet mladića koji su pretili i ometali rad ekipe Radio-televizije Srbije dok je izveštavala o prefarbanoj uličnoj rasveti u ulici Vojvode Stepe u Beogradu

24. Dec 2013

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da očekuje da nadležni državni organi što pre utvrde identitet mladića koji su pretili i ometali rad ekipe Radio-televizije Srbije dok je izveštavala o prefarbanoj uličnoj rasveti u ulici Vojvode Stepe u Beogradu.

U saopštenju NUNS je naveo da je juče, sat posle snimanja, ekipa RTS primila i preteći poziv s nepoznatog broja telefona.

NUNS je ocenio da takvo nasilničko ponašanje najgrublji vid pristiska na medije, te policija mora da identifikuje vinovnike kako bi se protiv njih primenile zakonom predviđene sankcije.

“Ukoliko takve mere izostanu, postavlja se pitanje da li država ima snage da se izbori s huliganima koji ugrožavaju život građana i pokušavaju da silom spreče novinare u obavljanju posla”, naveo je NUNS.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email