Novinarka Žužana Serenčeš ličnost godine OEBS-a

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila je nagradu „Ličnost godine“ novosadskoj medijskoj analitičarki Žužani Serenčeš za n

12. Dec 2013

Reading Time: < 1 minute

Zuzana SerencesMisija OEBS-a u Srbiji dodelila je nagradu „Ličnost godine“ novosadskoj medijskoj analitičarki Žužani Serenčeš za njen doprinos slobodi izražavanja, demokratskom dijalogu i unapređivanju prava manjina.

Šef Misije OEBS-a Peter Burkhard kazao je na svečanosti u beogradskom hotelu Hajat da ove vrednosti obeležavaju „celokupni profesionalni rad“ ovogodišnje dobitnice.

„Svojom profesionalnom etikom i posvećenošću slobodi izražavanja Žužana Serenčeš je značajno doprinela kvalitetu medija i na mađarskom i na srpskom jeziku“, rekao je Burkhard.

Žužana Serenčeš je medijska analitičarka i članica Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara vojvodine (NDNV). U dugogodišnjoj novinarskoj karijeri radila je za listove „Borba“, „Naša borba“, kao i za Radio Slobodna Evropa.

Zahvalivši na dodeljenom priznanju, Serenčeš je kazala da pripada ljudima koji „priželjkuju da živimo u upristojenoj, uljuđenoj i uređenoj zemlji“.

„Duboko verujem da to ne može biti stvar samo politike ili retorike, već da je to nadasve civilizacijski izbor, pitanje savesti i građanske odgovornosti, najpre prema sebi“, kazala je ona na dodeli nagrade.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email