Mirković: Medijski zakoni početkom 2014.

Srbija bi tokom naredne godine trebalo da dobije novi set medijskih zakona - o javnom informisanju, javnim medijskim servisima i elektronskim medijima, rekao je danas pomoćnik ministra kulture i informisanja Saša Mirković.

23. Dec 2013

Reading Time: < 1 minute

Srbija bi tokom naredne godine trebalo da dobije novi set medijskih zakona – o javnom informisanju, javnim medijskim servisima i elektronskim medijima, rekao je danas pomoćnik ministra kulture i informisanja Saša Mirković.

Mirković je, na okruglom stolu u organizaciji ANEM-a o medijskoj sceni, rekao da je danas stigao pozitivan komentar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija na nacrt zakona o javnom informisanju.

Prema njegovim rečima, sada se očekuje komentar Ministarstva finansija kao i pravosuđa, takođe i Sekreterijata za zakonodavstvo, da bi se zatim, preko vladine Kancelarije za avropske integracije, zatražilo završno mišljenje iz Brisela.

Što pre stignu sva mišljenja brže će nacrt ovog zakona stići pred vladu a zatim predlog pred poslanike, rekao je Mirković.

Mirković je rekao i da se ubrzano radi na nacrtu zakona o javnim medijskim servisima i zakona o elektronskim medijima, objasnivši da je namera da se oni do Nove godine pošalju na desetak adresa na razmatranje, kako bi onda ti odgovori stigli odmah posle praznika.

Mirković je, govoreći o poglavlju 10, koje obuhvata medije i informaciono društvo, rekao da je prvi skrining planiran za maj a zatim bilateralni za jul, te da se nada da će skriningom biti obuhvaćena pomenuta tri nova zakona, što bi omogućilo još moderniji pravni okvir.

Takođe je podsetio da je objavljen konkurs za projekte koje će Ministarstvo finansirati tokom 2014. i on očekuje da će 2015. koncept projektnog finansiranja biti preovlađujući.

Izvor: RTV

Print Friendly, PDF & Email