Razgovor o efikasnijoj zaštiti profesionalnih prava novinara

Pozivamo vas na razgovor o efikasnijoj zaštiti profesionalnih prava novinara koji će se održati u sredu, 20. november 2013. godine, u 14:00 časova u Medija centru Vojvodine u Zmaj Jovinoj 3/I u Novom Sadu u organizacijiNezavisnog udruženje novinara Srbije i Nezavisnog društvo novinara Vojvodine.

19. Nov 2013

Reading Time: < 1 minute
Poštovane koleginice i  kolege,

Pozivamo vas na razgovor o efikasnijoj zaštiti profesionalnih prava novinara koji će se održati u sredu, 20. november 2013. godine, u 14:00 časova u Medija centru Vojvodine u Zmaj Jovinoj 3/I u Novom Sadu u organizacijiNezavisnog udruženje novinara Srbije i Nezavisnog društvo novinara Vojvodine.

Nezavisno udruženje novinara Srbije, u saradnji sa advokatima, specijalistima za radna i profesionalna prava medijskih profesionalaca, napravilo je predloge aneksa ugovora o profesionalnim pravima i obavezama glavnog i odgovornog urednika i novinara. Komentari ovih ugovora, koje vam dostavljamo u atačmentu, vrlo su značajni za izradu završnih verzija ugovora za koje se nadamo da će imati široku primenu u našoj profesiji.

NUNS u saradnji sa organizacijom Civil Rights Defender već diži niz godina sistematski radi na unapređenju profesionalnog statusa medijskih radnika.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu jer su nam vaši stavovi i sugestije dragoceni u borbi za bolji status novinara.

Srdačno,

Nezavisno udruženje novinara Srbije i
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email