Glavni urednik kao Robinzon Kruso

Jedan francuski glavni urednik odlučio je da 40 dana živi na pustom ostrvu u indonežanskom arhipelagu da bi kolegama dokazao da može da uspešno upravlja časopisima i sa udaljenosti od 10.000 kilometara, prenosi danas francuska štampa.

21. Nov 2013

Reading Time: < 1 minute

Jedan francuski glavni urednik odlučio je da 40 dana živi na pustom ostrvu u indonežanskom arhipelagu da bi kolegama dokazao da može da uspešno upravlja časopisima i sa udaljenosti od 10.000 kilometara, prenosi danas francuska štampa.

Gotje Tulmond (54) od 11. oktobra 2013. godine živi sam na pustom ostrvu gde nije krenuo praznih ruku.

Doneo je u koferu solarne panoe veličine peškira, dva kompjutera i satelitski telefon.

On je glavni i odgovorni urednik dva časopisa: “Tembr magazin” (Timbres Magazine) i “Aktivite imobilijere” (Activite Immobiliere).

Samoću ubija društvom s psom lutalicom kojem je dao ime Geko i sa 11 mačaka od kojih je pet njegovih, donetih iz Francuske, a ostale su se nekim čudom pojavile na pustom ostrvu.

Tulmond kaže da “živi s prirodom” – ustaje u pet sati ujutro i odmah proverava elektronsku poštu. Zbog podnevne vrućine pravi pauzu, a u tri sata popodne se vraća poslu.

“Posao na ogromnu daljinu u potpunosti funkcioniše”, rekao je on za francusku štampu koja ga je zvala na satelitski telefon.

Iako se uskoro vraća u Francusku, glavni urednik već razmišlja o novim još daljim putovanjima, odakle bi takođe radio.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email