Dođite na tribinu: Građanski otpor kampanji straha

Tribina kod nas u četvrtak u 19h

23. Oct 2013

Reading Time: < 1 minute

LOGO113Poštovani prijatelji,

Nezavisno društvo novinara Vojvodine vas poziva na tribinu

„Građanski otpor kampanji straha“

Četvrtak, 24. oktobar 2013. u 19 časova u prostorijama Medija centra Vojvodine (Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/I, Novi Sad).

Na tribini će govoriti:

Teofil Pančić, novinski pisac
Ana Lalić, novinarka
Vladimir Ješić, nekadašnji aktivista Otpora

Moderator razgovora je Dinko Gruhonjić, predsednik NDNV-a

Zabranjen je Društveni centar, zabranjena je latinica, zabranjeni su manjinski jezici, zabranjen je studentski Kampus festival, zabranjena je izložba studenata Akademije umetnosti u Kulturnom centru Novog Sada, provincijalizovano je Sterijino pozorje, formirane su „crne liste“ nepoćudnih novinara, guše Radio-televiziju Vojvodine Novi Sad je postao grad nasilja…

Na sve ovo, novosadska i vojvođanska javnost uglavnom – ćuti. Čega se plaši? Zar se plaši karikatura, samozvanih „gospodara“ naših sudbina, istorije koja nam se ponavlja kao farsa? Zar se više niko ne seća protiv kakvog smo se zla borili i izborili devedesetih godina prošlog veka? Zar građanima nije jasno da je na delu ukidanje i ono malo slobode što smo izborili? Zar nije jasno da će logikom „ma, pusti budale“ dovesti do toga da budale još jednom zagospodare našim životima?

Pozivamo vas na debatu i razgovor o tome da li Vojvodina ima snage da se pobuni. Pod devizom: Ko umre od straha, prde mu na daći!

Srdačan pozdrav,
NDNV

Print Friendly, PDF & Email