Pajtić: RTV da bude Dunavski medijski servis

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da bi Radio Televizija Vojvodine trebalo da bude Dunavski medijsk

22. Jul 2013

Reading Time: 2 minutes

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da bi Radio Televizija Vojvodine trebalo da bude Dunavski medijski servis i da za tu ideju postoji podrška u evropskim zemljama uključenim u Dunavsku strategiju.

“Kada se razrađuje Dunavska strategija, u Evropi kažu da je najlogičnije da Radio Televizija Vojvodine bude Dunavski medijski servis svih zemalja od Švarcvalda do Crnog mora, jer emituje program na 10 jezika i jer takvog javnog medijskog servisa nigde nema, samo u Srbiji i Vojvodini”, poručio je predsednik Pokrajinske vlade otvarajući sinoć Kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova, koji se sedmi put održava u Bačkoj Topoli.

Obraćajući se mladim ljudima iz šest država, učesnicima Kampa, prisutnim gostima i Bačkotopolčanima, Pajtić je rekao da veruje da je u Vojvodini učinjen korak napred u odnosu na ono što se smatra tolerancijom. “Prešli smo na nivo zajedničkog života pripadnika različitih naroda, jer teško je naći čoveka koji živi duže od godinu dana u Vojvodini, a da nema nekog prijatelja, poznanika i komšiju koji ne ide u drugu crkvu, ne govori drugačijim jeziku i ne pripada nekom drugom narodu”, izjavio je Pajtić.

Ove godine, Kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova, održava se pod geslom “Imidž dunavskog regiona – imidž moje regije”. Okupio je oko 160 mladih ljudi iz država podunavskog sliva: Nemačke, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije. U ime Opštine Bačka Topola, goste je pozdravila predsednica Melinda Kokai Mernjak koja je poručila da ni savremeno informatičko društvo koje omogućava svetsku komunikaciju ne može da zameni neposredno okupljanje i druženje mladih ljudi.

U ime organizatora – Fondacije “Plavi Dunav”, govorio je Šandor Egereši koji se zahvalio Pokrajinskoj vladi na finansijskoj pomoći manifestaciji. Govoreći o ciljevima Kampa, Egereši je naveo jačanje prijateljskih i partnerskih odnosa podunavskih gradova i regija preko mladih ljudi, podizanje svesti o potrebi jačanja poverenja među različitim naconalnim zajednicama i promovisanje Vojvodine kao pravog primera zajedničkog života.

Na ceremoniji svečanog otvaranja bili su predstavnici Misije OEBS-a u Srbiji, Ambasada Nemačke i Mađarske, predstavnici nacionalnih saveta nacionalnih zajednica u Vojvodini, članovi Vlade AP Vojvodine, predstavnici Opštine Bačka Topola i Rotari kluba. Nakon otvaranja, prikazan je kulturno-umetnički program.

(RTV)

Print Friendly, PDF & Email