NUNS poziva na proveru uređivačke politike TV Pink

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je danas Republičku radiodifuznu agenciji (RRA) da se izjasni o uređiva

24. Jul 2013

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je danas Republičku radiodifuznu agenciji (RRA) da se izjasni o uređivačkoj politici TV Pink, čiji vlasnik željko Mitrović, prema mišljenju tog udruženja novinara, zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju.

U saopštenju NUNS-a se upozarava na “nedopustivo ponašanje Televizije Pink koja je u svojoj centralnoj informativnoj emisiji objavila niz najprimitivnijih uvreda na račun glavnog urednika ‘Blica’ Veselina Simonovića i tog dnevnog lista”.

Televizija Pink je, kako je naveo NUNS, objavila zahtev izvesne fejsbuk grupe koja predlaže da se “Blic” preimenuje u “smrdljive novine” i koja Veselina Simonovića vređa na način još nezabeležen u srpskim medijima.

NUNS je zbog toga pozvao Savet RRA i ostale nadležne institucije da u skladu sa zakonom spreče željka Mitrovića da zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju zarad obračuna sa neistomišljenicima.

“Podsećamo da je Mitrović već koristio svoju televiziju na sličan način prilikom kampanja vođenih protiv profesora Čedomira Čupića, predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa ali i nekih susednih država, ne poštujući minimum profesionalnih obaveza koje ima kao nacionalni emiter”, ukazao je NUNS.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email