Usaglasiti stavove Vlade Vojvodine i novinarskih udruženja

Vojvođanski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić i predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić zaključili su danas da je neophodno usaglasiti stavove Vlade Vojvodine i profesionalnih novinarskih udruženja...

30. Oct 2012

Reading Time: < 1 minute

Vojvođanski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić i predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić zaključili su danas da je neophodno usaglasiti stavove Vlade Vojvodine i profesionalnih novinarskih udruženja.

Kako se navodi u saopštenju sa današnjeg sastanka, Grujić i Gruhonjić su ocenili da je usaglašavanje stavova neophodno zbog reforme javnog informisanja koju je najavilo Ministarstvo kulture i javnog informisanja.

Kao prioritet istaknuta je zaštita prava i razvoj informisanja na jezicima nacionalnih zajednica u Vojvodini, kako pisanih medija, tako i pokrajinskog javnog servisa.

Istaknuta je i nužnost unapređenja novinarske profesije i pronalaženja rešenja za finansijske probleme sa kojima se susreću RTV Vojvodina, Dnevnik, ali i ostali vojvođanski mediji. 

(Beta) 

Print Friendly, PDF & Email