Okrugli sto: “Medijska situacija Srbije i finansiranje lokalnih medija”

Razgovor o aktuelnoj medijskoj situaciji u Srbiji i finansiranju lokalnih medija održaće se u Medija centru Vojvodine Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u petak, 14. septembra 2012. godine, sa početkom u 11 časova...

10. Sep 2012

Reading Time: < 1 minute

Pozivamo vas na okrugli sto o medijima

“Medijska situacija Srbije i finansiranje lokalnih medija”

Razgovor o aktuelnoj medijskoj situaciji u Srbiji i finansiranju lokalnih medija održaće se u Medija centru Vojvodine Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u petak, 14. septembra 2012. godine, sa početkom u 11 časova.

Uvodničari okruglog stola biće predsednici udruženja Medijske koalicije: Saša Mirković (ANEM)Dejan Miladinović (Local Press)Dragan Janjić (NUNS), Ljiljana Smailović (UNS) i Dinko Gruhonjić (NDNV). Oni će u uvodnim izlaganjima govoriti o aktuelnoj medijskoj situaciji u Srbiji i najaviti završetak istraživanja finansiranja lokalnih medija koju medijska koalicija radi u saradanji sa BIRN-om uz podršku IREX-a. Izveštaj o finansiranju lokalnih medija pomoći će sagledavanju ukupne javne potrošnje za medije, predstaviće nekoliko modela razvoja medija i uspostaviti osnovne vrednosti za dalja istraživanja u ovoj oblasti.

Nakon uvodnih izlaganja pozivamo vas da se aktivno uključite u raspravu, koja će, između ostalog, imati za cilj izradu preporuka za finansiranje lokalnih medija.

Molimo vas da dođete, sigurni smo da ste svesni koliko je ova tema važna za demokratizaciju Srbije i Vojvodine!

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email