Konferencija za novinare “Malverzacije čelnika centrale Komore iz Beograda”

Konferencija za novinare "Malverzacije čelnika centrale Komore iz Beograda" u Medija centru Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u ponedeljak, 17. septembra, u 12 sati.

15. Sep 2012

Reading Time: < 1 minute

Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije – Ogranak Vojvodina

poziva vas na konferenciju za novinare

“Malverzacije čelnika centrale Komore iz Beograda” 

Medija centru Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u ponedeljak, 17. septembra, u 12 sati.

Govorićemo o netransparentnom načinu trošenja novca od članarina 80.000 medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije. Ukupna mesečna članarina iznosi 250 dinara po članu.

Na konferenciji za novinare govoriće:

  • Predrag Radić, član Upravnog odbora Komore
  • Jovanka Ralić, članica Upravnog odbora Komore
  • Ivanka Adžić, delegatkinja Skupštine Komore – Beograd
  • Dragan Spasenić, delegat Skupštine Komore – Užice
  • Evica Vulić, predsednica Saveza zdravrstvenih radnika Vojvodine

Molimo vas da izveštavate.

* * *

UKRATKO O PROBLEMU:

Uloga Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije je da se stara o registraciji radnika, kao i o izdavanju, oduzimanju i obnavljanju licenci. Komora ima ukupno 80.000 članova, a mesečna članarina je 250 dinara po članu. Svaki od šest ogranaka je dužan da 30 odsto od prikupljene članarine uplaćuje centralnoj Komori medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.

Problem je, međutim, nastao zbog toga što je direktor centralne Komore Dragan Šašić, koji je na tom mestu već drugi mandat, uzurpirao tu poziciju. Postoji osnov sumnje da gospodin Šašić zajednička sredstva troši nenamenski, kršeći procedure, kao i za svoje privatne potrebe. Takođe, postoje indicije da direktor Komore sprovodi nepotizam u toj instituciji, kao i da preti onima koji ukazuju na probleme u Komori.

Želimo da skrenemo pažnu javnosti i nadležnih organa (Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija) da je prosečna plata medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara 30.000 dinara, a istovremeno pojedinci, zahvaljujući našim članarinama, očigledno žive više nego dobro.

Sa ovim problemima upoznali smo i predsednika i premijera Srbije.

Srdačan pozdrav!

Print Friendly, PDF & Email