Javni dijalog o seksualnom nasilju i odgovornosti u ratu

Pozvamo Vas da učestvujete u javnom dijalogu o seksualnom nasilju i odgovornosti u ratu, koji će se održati 24. aprila 2012. u prostorijama Medija centra Vojvodine (Zmaj Jovina 3/1) u Novom Sadu, sa početkom u 19 časova.

19. Apr 2012

Reading Time: < 1 minute

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da učestvujete u javnom dijalogu o seksualnom nasilju i odgovornosti u ratu, koji će se održati 24. aprila 2012. u prostorijama Medija centra Vojvodine (Zmaj Jovina 3/1) u Novom Sadu, sa početkom u 19 časova.

Na početku će biti prikazan dokumentarni film MKSJ-a “Kraj nekažnjivosti: seksualno nasilje pred Tribunalom”, nakon čega će uslediti panel sesija na kojoj će svoja izlaganja izneti:

Nerma Jelačić, Šefica Outreach programa MKSJ,
Svenka Savić, Profesorka Emerita Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu,
Janja Beč Neumann, sociološkinja i
Dinko Gruhonjić, predsednik NDNV.

Javni dijalog ima za cilj da ukaže na izazove, propuste i napore na ostvarenju pravde i nadoknada za preživele seksualnog nasilja u ratu na prostorima bivše Jugoslavije. Fokus će biti na pravima žrtava i obavezama država, kao i sprovođenju krivične pravde za zločine seksualnog nasilja u ratu.

Javni dijalog o seksualnom nasilju i odgovornosti u ratu u Novom Sadu, pored beogradske sesije,  jedan je od dva događaja koji će se održati tokom aprila 2012. godine i čime će šira zajednica u Srbiji imati priliku da učestvuje u ovom dijalogu.

Događaj organizuje Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u saradnji sa Nezavisnim društvom novinara Vojvodine i uz velikodušnu podršku OEBS Misije u Srbiji.

Print Friendly, PDF & Email