NUNS i NDNV: Protest zbog pretnji novinaru “Dnevnika”

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije protestuju zbog ozbiljne pretnje koje je narodni poslanik Žika Gojković uputio dopisniku novosadskog "Dnevnika" iz Sombora Miliću Miljenoviću. On je novinaru uputio pretnju i uvredu putem sms-poruke

27. Mar 2012

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije protestuju zbog ozbiljne pretnje koje je narodni poslanik Žika Gojković uputio dopisniku novosadskog “Dnevnika” iz Sombora Miliću Miljenoviću. On je novinaru uputio pretnju i uvredu putem sms-poruke.

U pitanju je ne samo udar na slobodu medija već i ugrožavanje bezbednosti ovog novinara. Zahtevamo od somborske policije da ovaj slučaj najozbiljnije uzme u razmatranje i ispita da li u njemu postoje elementi krivičnog dela. Novinar Miljenović je policiji podneo prijavu protiv Gojkovića.

NUNS i NDNV još jednom upozoravaju da se napadi na novinare i slobodu medija umnožavaju u ovom predizbornom periodu. Neophodno je da novinari, posebno sada, iskažu međusobnu solidarnost.

NUNS i NDNV će o ovom slučaju obavestiti međunarodne organizacije i tražiti njihovu pomoć u zaštiti novinara i medija u Srbiji.

NUNS i NDNV
Beograd-Novi Sad, 27. mart 2012.

Print Friendly, PDF & Email