Nova knjiga Lasla Vegela

Knjiga inspirativne i pitke esejističke proze Lasla Vegela "Priče iz donjih predela" govori o Berlinu, imaginarnoj i stvarnoj Evropi, a pre svega otkriva nas, izgubljene u identitetskim igrama i zabludama

01. Aug 2011

Reading Time: < 1 minute

Knjiga esejističke proze “Priče iz donjih predela” poznatog vojvođanskog književnika i dugogodišnjeg saradnika i prijatelja NDNV-a Lasla Vegela objavila je novosadska izdavačka kuća “Cenzura”. U knjizi koja nosi podnaslov “Berlinski tekstovi” sabrani su Vegelovi eseji, nastali tokom autorovih boravaka u Berlinu.

Izuzetno pitki i inspirativni eseji, po rečima recenzenta, govore o iluzijama i stvarnosti, imaginarnoj i stvarnoj Evropi, ali pre svega otkrivaju nas, tu negde dole, izgubljene u identitetskim igrama i zabludama.

Laslo Vegel piše na mađarskom jeziku, a knjigu je preveo Arpad Vicko, koji i inače prevodi Vegelove knjige i tekstove na srpski jezik.

Autor, poznati prozni i dramski pisac, dobitnik je mnogobrojnih književnih i drugih nagrada, među kojima su i Oktobarska i Februarska nagrada grada Novog Sada, nagrada “Endre Adi”, nagrade Slobodne štampe, Zlatna povelja Predsednika republike Mađarske za celokupni književni rad, Pulitzerova nagrada – Budimpešta, kao i nagrada “Košut”.

Knjigu možete naručiti mejlom po ceni od 558 dinara (u cenu je uračunat popust i poštarina na teritoriji Srbije). Adresa za narudžbu je cenzurans@gmail.com.

Print Friendly, PDF & Email