Zakon o zaštiti podataka o ličnosti

Panel diskusija Zakon o zaštiti podataka o ličnosti održana je u sredu, 22. juna 2011. godine od 12:00 do 15:00 u Medija centru Vojvodine Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Novi Sad, Zmaj Jovina 3/I.

06. Jun 2011

Reading Time: < 1 minute

Panel diskusija Zakon o zaštiti podataka o ličnosti održana je u sredu, 22. juna 2011. godine od 12:00 do 15:00 u Medija centru Vojvodine Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Novi Sad, Zmaj Jovina 3/I.

Iako je novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti (ZZPL) usvojen u oktobru 2008. godine, zaštita ličnih podataka u Srbiji još uvek predstavlja nov koncept, uz primetan nedostatak tehničkih znanja i kapaciteta u ovoj oblasti, kao i odsustvo iskustava u vezi sa primenom novih institucionalnih zahteva ustanovljenih Zakonom.

Partneri za demokratske promene Srbija, u okviru projekta „Podrška primeni Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Srbiji“, podržanog od strane Programa za podršku medijima u Srbiji koji sprovode IREX i USAID, i Fonda za otvoreno društvo Srbija, organizovali su panel diskusiju na kojoj su govorili:

Aleksandar Resanović, zamenik Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

– Slobodan Kremenjak, advokat.

Print Friendly, PDF & Email