Prvo radničko savetovalište u Srbiji za besplatnu pravnu pomoć počinje da radi u Novom Sadu

Konferencija za novinare: Prvo radničko savetovalište u Srbiji za besplatnu pravnu pomoć održana je u sredu 15. juna 2011 u 11 časova u prostorijama Medija centra Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Zmaj Jovinoj 3/I u Novom Sadu u organizaciji Udruženja "S.T.R.I.K.E." iz Novog Sada.

15. Jun 2011

Reading Time: < 1 minute

Konferencija za novinare: Prvo radničko savetovalište u Srbiji za besplatnu pravnu pomoć održana je u sredu 15. juna 2011 u 11 časova u prostorijama Medija centra Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Zmaj Jovinoj 3/I u Novom Sadu u organizaciji Udruženja “S.T.R.I.K.E.” iz Novog Sada.

Na konferenciji ispred Udruženja govorile su autorke brošure „Vodič za štrajk“ i članice Udruženja“S.T.R.I.K.E.“: Jovanka Zlatković, koordinatorka projekta i zastupnica Udruženja “S.T.R.I.K.E”, Ljiljana Madžar, advokatkinja, Dejana Spasojević- Ivančić, advokatkinja i Jasmina Križ, dipl. pravnica.

Radničko savetovalište za besplatnu pravnu pomoć Udruženja i samo Udruženje „ S.T.R.I.K.E.“ nastalo je nakon analiza problema sa kojima se zaposleni suočavaju na radnom mestu, a koja je pokazala da zaposleni trpe vrlo ozbiljne posledice jer nemaju odgovarajuću institucionalnu pomoć i podršku.
Na održanoj konfereniciji novinari su obavešteni o početkom rada savetovališta ali i o ostalim vidovima podrške zaposlenima. Radničko savetovalište sprovodi se u okviru projekta „Radna prava – odmah“ Udruženja uz podršku Fondacija Rosa Luxemburg (Nemačka, Berlin) i Rekonstrukcija Ženski fond (Srbija, Beograd). Aktivnosti projekta obuhvataju: edukaciju zaposlenih o pravima iz rada, formiranje savetovališta za zaposlene čija su prava ugrožena…

Print Friendly, PDF & Email