Informativni seminari – konkurs „Podrška civilnom društvu“

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i projekat „Podrška civilnom društvu“ pozivaju zainteresovane za učeš

17. Jan 2011

Reading Time: 2 minutes

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i projekat „Podrška civilnom društvu“ pozivaju zainteresovane za učešće na konkursu Podrška civilnom društvu da prisustvuju informativnim seminarima koji će u periodu od 21. do 28. januara biti održani u Beogradu, Kruševcu, Vranju, Novom Sadu i Užicu.

Za potrebe pomenutog konkursa, a iz sredstava IPA 2009 i 2010, Evropska unija izdvojila je ukupno četiri miliona evra. Vrednost pojedinačnih podržanih projekata u okviru ovog konkursa biće od 50.000 do 150.000 evra, a njihovo trajanje ograničeno na period od 6 do 12 meseci. Rok za podnošenje predloga projekata ističe 10. marta 2011. godine.

Na konkurs se mogu prijavljivati projekti koje sprovode organizacije civilnog društva u širem smislu, uključujući: nevladine organizacije i lokalna udruženja, profesionalne (strukovne) organizacije, kulturne i umetničke asocijacije i klubovi, medijske asocijacije, organizacije koje predstavljaju društvene i ekonomske aktere (kao npr. organizacije potrošača, pacijenata, studenata, poslovne asocijacije, itd.), akteri tržišta rada (sindikati i asocijacije poslodavaca), u partnerstvu sa drugim organizacijama civilnog društva iz Srbije, država članica Evropske unije ili država regiona, institucijama kulture, obrazovanja ili lokalnim samoupravama.

Informativni seminari organizuju se s ciljem da predstavnike/ce civilnog društva i njihove potencijalne partnere upoznaju s detaljima konkursa. U prvom delu svakog skupa biće održana konferencija za medije kojoj će biti predstavljene aktivnosti Evropske unije u oblasti jačanja civilnog društva u Republici Srbiji, pomenuti projekat i konkurs, a nakon toga, sledi sastanak sa predstavnicima organizacija zainteresovanim za prijavljivanje na konkurs.

Pomenuti informativni seminari biće održani u sledećim gradovima i prema sledećem rasporedu (sve lokacije su pristupačne za osobe koje koriste kolica):

• Beograd, 21. januar 2011. godine, 11.00 časova, hotel Kontinental, Vladimira Popovića 10, sala Adriatic
• Kruševac, 24. januar 2011. godine, 12.00 časova, hotel Rubin, Nemanjina br. 2, Restoran sala (prizemlje)
• Vranje, 25. januar 2011. godine, 11.00 časova, hotel Simpo na Pržaru, Pržarska bb, Restoranska sala (prizemlje)
• Novi Sad, 26. januar 2011. godine, 11.00 časova, Skupština grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina br. 2, Velika sala
• Užice, 28. januar 2011. godine, 11.30 časova, Biblioteka grada Užica, Trg partizana br. 12, sala Biblioteke grada

Detaljne informacije o konkursu i informativnim sesijama dostupne su na veb prezentaciji http://www.civilnodrustvo.rs/proposals.php?page=documents.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće, prijavite se slanjem e-mejla na adresu ilic@mc.rs i josifovic@mc.rs. U prijavi je potrebno navesti:

• za koju info sesiju ste zainteresovani (Beograd, Kruševac, Vranje, Novi Sad ili Užice),
• ime organizacije ispred koje ćete učestvovati, sedište organizacije i kojoj grupi organizacija pripada (OCD, institucija kulture, obrazovna institucija, lokalna samouprava) i
• ime učesnika/ce.

Molimo da, zbog ograničenog broja mesta, svoje učešće ispred svake organizacije prijavi po jedna osoba.

Print Friendly, PDF & Email