Dijalozi vojvođanskih kultura

Projekat “Dijalozi vojvođanskih kultura” imao je za cilj podizanje kvaliteta medijske produkcije i no

19. Oct 2010

Reading Time: < 1 minute

Projekat “Dijalozi vojvođanskih kultura” imao je za cilj podizanje kvaliteta medijske produkcije i novinarske struke na području multikulturalnosti – izveštavanju o manjinama i razlikama ali i poboljšanje nivoa razumevanja multikulturalizma i sposobnosti građana APV da vode interkulturni dijalog u skladu sa standardima EU.

Projekat je realizovan na području Autonomne pokrajine Vojvodine (APV), Republika Srbija (RS) u desetak gradova i sela uključujući Beograd i Segedin u Mađarskoj. Nekoliko desetina predstavnika manjina u celoj Vojvodini intervjuisano je u istraživačkim tekstovima i pet produciranih dokumentarnih filmova uključujući religijske manjine, Rome, seksualne manjine, etničke, ženske, jugoslovene i izbegla i rasejana lica. Dvadesetšest novinara iz Vojvodine učestvovalo je u ovom projektu.

Projekat je realizovan od 19. juna 2010. do 19. juna 2011. godine u pet specifičnih aktivnosti, s ciljem da se ojača evropski identitet građana Vojvodine u domenu multikulturalizma i interkulturnog dijaloga.

Projekat „Dijalozi vojvođanskih kultura“, realizovali su Beomedia marketing i Nezavisno društvo novinara Vojvodine. Finansijsku podršku projektu  obezbedila je Evropska unija kroz Medijski fond u okviru evropskih integracija. Fondom rukovodi Delegacija EU u Srbiji, a realizuje ga BBC World Service Trust.

Sadržaj izveštaja i filmova isključivo je odgovornost realizatora projekta i ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije.

Print Friendly, PDF & Email