Uskoro prodaja Radio Kikinde

Javno preduzeće Informativni centar Kikinda, emiter Radio Kikinde, uskoro će biti prodato na aukciji. Agencija za pr

14. Sep 2007

Reading Time: < 1 minute

Javno preduzeće Informativni centar Kikinda, emiter Radio Kikinde, uskoro će biti prodato na aukciji. Agencija za privatizaciju objavila je prospekt preduzeća, sa podacima o bilansu uspeha i vrednosti firme. Najslabija tačka ove informativne kuće je nedostatak frekvencije koju rukovodstvo nije uspelo da dobije ni nakon žalbe Radiodifuznoj agenciji, a najveću prednost predstavlja namenski građen objekat, koji osim JPICK, trenutno koristi i Novinsko-izdavačko društvo Kikinda, izdavač Kikindskih novina. Ova privatna firma, oformljena nakon privatizacije novina, sklopila je ugovor bez tendera sa vlasnicima objekta.
Radio Kikinda, odnosno ICK, ima 20 zaposlenih, analognu opremu za emitovanje, zgradu nekadašnje “Komune” od 570 kvadrata na dva sprata, i nedovršenu zgradu televizije, projektovanu`još za vreme vladavine socijalista u lokalu.
Prošlu godinu JPICK je završilo gubitkom 4,5 miliona dinara, kao i prethodnu, doduše s nešto manjim gubitko od 2,6 miliona, iako je najvećim delom finansirano sredstvima budžeta kikindske lokalne uprave. Kljigovodstvena vrednost kapitala firme na kraju 2006. godine iznosila je 37,7 miliona dinara. U prodaji će se naći 70 odsto kapitala firme, a 30 odsto akcija će biti podeljeno zaposlenima, nakon prodaje preduzeća.

Print Friendly, PDF & Email