Uhapšen osumnjičeni za ubistvo novinarke

Bivši šef jednog distrikta u ruskoj republici Čečeniji uhapšen je pod sumnjom da je organizovao ubistvo novinarke Ane

15. Sep 2007

Reading Time: < 1 minute

Bivši šef jednog distrikta u ruskoj republici Čečeniji uhapšen je pod sumnjom da je organizovao ubistvo novinarke Ane Politkovske, piše danas moskovska “Komsomolska pravda”. List navodi da je policija u četvrtak uhapsila Šamila Burajeva u trenutku dok je vozio kola u Moskvi.
Pozivajući se na neimenovani izvor, dnevnik navodi da je dan kasnije sud u čečenskom distriktu Basmani obrazložio hapšenje Burajeva time da je “osumnjičen za organizovanje ubistva”. AP prenosi da ni u policiji ni u pravosuđu danas nisu želeli da potvrde tu informaciju.
Državni tužilac Jurij Šajka izjavio je ranije da je ubistvo poznate novinarke organizovala čečenska kriminalna grupa iz Moskve koja se specijalizovala za naručena ubistva. Policija je do sada privela 10 osoba osumnjičenih za ubistvo Politkovske među kojima i oficira Federalne službe bezbednosti koji je ubicama preneo informacije o kretanju novinarke. FSB je kasnije otkrila da je rec o potporučniku Pavelu Rjaguzovu. U obraćanju novinarima Šajka nije naveo imena privedenih, ali je kazao da je utvrđeno da je Politkovska poznavala ubice.
“Komsomolska pravda” navodi da je Burajev uhapšen na osnovu informacija koje su dobijene posle ispitivanja Rjaguzova, koji mu je po svemu sudeći dao adresu stana Politkovske.

Print Friendly, PDF & Email