TV Pančevo na autobuskom peronu

Nekoliko dana pre no što će biti objavljen prospekt koji prethodi prodaji pančevačke Radio-televizije, iz lokalne Di

01. Sep 2007

Reading Time: 2 minutes

Nekoliko dana pre no što će biti objavljen prospekt koji prethodi prodaji pančevačke Radio-televizije, iz lokalne Direkcije za izgradnju grada stigla je vest da je firma „Tini inženjering” odabrana da adaptira zgradu stare pančevačke autobuske stanice u studio TV Pančevo i opremi ga potrebnom tehnikom. Posao bi trebalo da bude okončan za 110 dana, a opština će, kao osnivač Televizije, obezbediti 58 miliona dinara.
Direktor RTV Pančevo Tatjana Jelesić kaže za „Politiku” da je sa opštinom 2004. potpisan ugovor o desetogodišnjem ustupanju na korišćenje stare autobuske stanice, ali da je osnivač posle toga pokazao malo volje da nešto učini kako bi do toga i došlo. Prema projektu, za stvaranje optimalnih uslova za rad Televiziji je potrebno više od 80 miliona dinara, a lokalna samouprava je lane za tu namenu opredelila deset miliona dinara, a u 2007. samo dva .
Ljubiša Vulović, iz Direkcije za izgradnju Pančeva, za naš list napominje da je odabrani izvođač radova pristao da radi fazno, što znači da bi u posao ušao i sa obezbeđenih samo deset miliona, nadajući se da će nekim od narednih rebalansa biti namaknuto još novca, iako takva obećanja ne postoje. Da stvar bude komplikovanija, Skupština opštine je decembra prošle godine dala garancije da će ova adaptacija imati status kapitalne investicije, ali je izbegnuto da se pomene suma koja će za to biti izdvojena.
Javna je tajna da je odluka doneta na brzinu, samo da bi se Televiziji Pančevo, koja se spremala da kompletira dokumentaciju za dobijanje regionalne frekvencije, omogućilo da ima potrebne papire. Sada bi opština morala da realizuje obećanja, iako regionalna frekvencija nije dobijena, ali niko od opštinskih čelnika nije ovih dana bio spreman da potvrdi da će tako i biti.
Hoće li osnivač Televizije, koji to za koji mesec neće biti, zaista uložiti 58 miliona dinara, ili se radi samo o predizbornom obećanju? U Televiziji Pančevo sumnjaju da je posredi baš to, iako kažu da ovim ulaganjem opština ništa ne bi izgubila, jer Televizija, ko god bio novi gazda, neće biti vlasnik, već zakupac uređenog poslovnog prostora u takozvanoj prvoj zoni.

Print Friendly, PDF & Email