SBB traži licencu za fiksnu telefoniju

Kablovski operater SBB (Serbia broadband) zatražio je danas od Republičke agencije za telekomunikacije (Ratel) lic

10. Sep 2007

Reading Time: < 1 minute

Kablovski operater SBB (Serbia broadband) zatražio je danas od Republičke agencije za telekomunikacije (Ratel) licencu za pružanje usluga fiksne telefonije, rečeno je Beti u toj agenciji. Savetnik za odnose sa javnosću u Ratelu Aleksandra Stefanović kazala je da je taj zahtev prosleđen Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo Srbije, pošto je za dodelu takve licence neophodno raspisivanje tendera. “Zakonom o telekomunikacijama dozvoljena je konkurencija u oblasti fiksne telefonije, ali je neophodno da Ministarstvo odredi minimalne uslove koje opereter mora da ispuni kako bi se bavio tom vrstom posla,”, navela je ona. Kompanija SBB je, istakla je Stefanovićeva, prva koje je zvanično zatražila licencu za izgradnju mreže fiksne telefonije i pružanja usluga tefoniranja, pored jedinog operatera na tržištu Telekoma Srbije. Ona je dodala da Ratel očekuje i nove zahteve za operatere fiksne telefonije u Srbiji.
Kompanija SBB ima više od pola miliona korisnika kablovske televizije i interneta, a u junu su kontrolni paket akcija te kompanije preuzeli Kompanija Mid Evropa partners (MEP) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).
Usluge fiksnog telefoniranja na srpskom tržištu trenutno pruža samo državna kompanija Telekom Srbije, koja ima više od 2,8 miliona korisnika.

Print Friendly, PDF & Email