Radio VK od oktobra na 98,3 MHZ

Savet Republičke radiodifuzne agencije odbio je prošle sedmice prigovore televizijskih i radio stanica o dodeljiva

15. Sep 2007

Reading Time: < 1 minute

Savet Republičke radiodifuzne agencije odbio je prošle sedmice prigovore televizijskih i radio stanica o dodeljivanju regionalnih frekvencija. Među odbijenima je i prigovor Radio Kikinde, tako da ova ošptinska medijska kuća uskoro mora da prestane da emituje program na 98,3 MNg, frekvenciji koju je na konkursu dobio VK radio, čiji je vlasnik
i urednik Zoran Milešević, a koji je osnovan 1997. godine. Po njegovim rečima, VK će program početi da emituju čim potpiše ugovor sa RRA, Ratelom i Agencijom za telekomunikacije.
– Najverovatnije da ćemo se u etru oglasiti posle 20. septembra, dok ćemo redovan program početi 7. oktobra. Sem tehničkotehnološkog usavršavanja, planiramo i da kadrovski ojačamo. U muzičkom delu programa i dalje će dominirati zabavna muzika. Pravićemo i emisije na romskom i mađarskom jeziku – rekao je Milešević.
S druge strane, vodeći ljudi Radio Kikinde, koja je ove nedelje obeležila 16 godina od osnivanja, ne oglašavaju se povodom definitivnog gubitka frekvencije. Ovo javno preduzeće u procesu je privatizacije, a pitanje je da li će do aukcije, koja bi trebala da se održi do kraja godine, biti u etru. Po nekima, u ( očekivanju da RRA odredi još jednu, lokalnu frekvenciju za Kikindu, ošptinski radio će emitovati program sa neke, zasada nepoznate frekvencije.

Print Friendly, PDF & Email