Prva decenija kanjiškog Panda radija

Deset godina postojanja proslavila je ekipa kanjiškog Panda radija, a direktor Vladimir Janjatović konstatuje da se

04. Sep 2007

Reading Time: 2 minutes

Deset godina postojanja proslavila je ekipa kanjiškog Panda radija, a direktor Vladimir Janjatović konstatuje da se uprkos teškoćama uspelo opstati i dostići zavidan nivo dvojezičnog programa, koji se emituje na srpskom i mađarskom jeziku.
– Trudimo se da budemo što bolji i slušaniji, a za proteklu deceniju saopštili smo žiteljima kanjiške opštine i okoline jako puno informacija. Ako se izuzme muzički deo programa, prema našoj statistici za deset godina emitovali smo toliko informacija koje da se neprekidno saopšte potreno je tri godine i tri meseca – kaže Janjatović.
Program priprema uhodana ekipa Panda radija, ali je do sada prodefilovalo dosta saradnika svih profila, a dolaze mnogi zainteresovani koji smatraju da mogu naći sebe u ovom mediju. Pošto su u kanjiškoj opštini Mađari izrazito većinsko stanovništvo, u programskoj šemi Panda radija oko 60 odsto programa je na mađarskom i ostalo na srpskom.
– Stalno smo u konktaktu sa slušaocima i nastojimo da ispunimo njihova očekivanja, pri čemu smo uvek otvoeni da saslušamo nove ideje i ako smo u mogućnosti pokušavamo da ih realizujemo – kaže Janjatović.
Na talasima Panda radija posebno su prepoznatljive kontakt emisije sa mađarskom narodnom muzikom, gde pažnju slušalaca privlačimo i nagradnim igrama sa jednostavnim i lakim pitanjima u kojima podelimo veliki broj nagrada.
– Trudimo se i da ugodimo slušaocima i da na neki način nagradimo veliki broj onih koji nam se javljaju. Od emisija na mađarskom jeziku najpopularnije su emisije „Nota čokor” (Muzički buket) koja se emituje subotom, a ponedeljkom i sredom „Muzičko popodne”, dok je na srpskom najslušanija „Muzička kutija” sa vodoteljem Otmarom Hegedišem. Šest godina program emitujemo i posredstvom Interneta, tako da smo dostupni i slušocima širom sveta. U vreme trajanja emisija mađarske narodne muzike „Muzički buket” imamo i do 500 poziva, tako da zbog prevelikog interesovanja ni fizički nismo u mogućnosti sve da uključimo u program, ima poziva iz Nemačke, Australije, Kanade i drugih krajeva sveta, a trudimo se da ispunimo što više želja – ističe Vladimir Janjatović.

Print Friendly, PDF & Email