Otkazana aukcija za prodaju NIN-a

Agencija za privatizaciju otkazala je aukcijsku prodaju Društva za novinsko-izdavačku delatnost NIN zakazanu za 27

10. Sep 2007

Reading Time: < 1 minute

Agencija za privatizaciju otkazala je aukcijsku prodaju Društva za novinsko-izdavačku delatnost NIN zakazanu za 27. septembar i predložila da bude prodat putem tendera, saopšteno je danas iz te agencije. “Na zahtev određenog broja akcionara, a imajući u vidu da je NIN jedan od najstarijih i najuglednijih politickih nedeljnika koji ima značajan uticaj na javni i politički život Srbije, obustavljena je aukcijska prodaja i predloženo je da NIN bude prodat putem tendera”, piše u saopštenju. Kako se navodi, tenderska prodaja, čije raspisivanje očekuje u najkraćem mogućem roku, garantovaće nastavak uspešnog poslovanja NIN-a, a biće očuvana i tradicionalna godišnja nagrada koju taj nedeljnik decenijama dodeljuje.
Prema navodima Agencije za privatizaciju, u dosadašnjem toku procesa privatizacije, veliki broj kupaca izrazio je interesovanje za NIN, što pokazuje da se radi o veoma uspešnom preduzeću koji će i na budućem tenderu privući jake strateške investitore. Agencija za privatizaciju smatra da će i zaposleni i akcionari imati razumevanja za takvu odluku jer ona najbolje štiti njihove interese, kao interese preduzeća. Aukcijska prodaja 60,9 odsto kapitala NIN bila je zakazana za 27. septembar po početnoj ceni od 13,2 miliona dinara. Za učešće na aukciji bilo je zainteresovano desetak kupaca.
NIN je osnovan 1935. godine, ima 38 zaposlenih od kojih je 17 sa visokom stručnom spremom, a poseduje deo zgrade u Cetinjskoj ulici u Beogradu površine 452 kvadratna metra.

Print Friendly, PDF & Email