OEBS osudio napad na direktora Vijesti

Crnogorski Savet za građansku kontrolu rada policije, OEBS i Organizacija za medije u jugoistočnoj Evropi (SEEMO) os

03. Sep 2007

Reading Time: < 1 minute

Crnogorski Savet za građansku kontrolu rada policije, OEBS i Organizacija za medije u jugoistočnoj Evropi (SEEMO) osudili su danas napad na direktora podgoričkog lista “Vijesti” Željka Ivanovića i zatražili da počinioci budu privedeni pravdi. Savet je u saopštenju naveo da očekuje od Uprave policije da preduzme efikasne radnje kako bi bili rasvetljeni i slučajevi ubistva Srđana Vojicičha, napada na književnika Jevrema Brkovića i pretnje članu saveta Aleksandru Zekoviću. Savet je saopštio i da očekuje da bude blagovremeno i potpuno informisan o svim preduzetim merama i radnjama kao i ostvarenim rezultata u rasvetljavanju napada na novinara Željka Ivanovića.
Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Paraskeva Badesku je, osudivši napad na Ivanovića, apelovala na crnogorsku vlast da “učini sve što je u njenoj moći i da privede pravdi počinioce tog dela, kao i da spreči slične napade u budućnosti”. “Ohrabruju nas izjave crnogorskih zvaničnika i predstavnika civilnog sektora u osudi tog zločina, i pozdravljamo napore koje direktor policije Veselin Veljović ulaže u brzo rasvetljavanje tog slučaja”, rekla je Badeskuova.
SEEMO je u saopštenju izrazio zabrinutost zbog napada na Ivanovića i zatražio “momentalnu istraga tog slučaja”.
Željko Ivanović pretučen je 1. septembra u centru Podgorice, posle proslave desetogodišnjice rada dnevnika “Vijesti”. On je za taj napad direktno optužio bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića i, kako je rekao, “njegovu biološku ili kriminalnu familiju”.

Print Friendly, PDF & Email