Odbijen prigovor Radio Kikinde

Savet Republičke radiodifuzne agencije zasedao je u petak i doneo odluku da se odbiju prigovori 10 televizijskih i 11 r

11. Sep 2007

Reading Time: < 1 minute

Savet Republičke radiodifuzne agencije zasedao je u petak i doneo odluku da se odbiju prigovori 10 televizijskih i 11 radio-stanica na dodeljene regionalne frekvencije u celoj Srbiji, kaže se u saopštenju ove republičke ustanove. Među odbijenima je i prigovor Radio Kikinde, stanice koja je još uvek u vlasništvu, odnosno nadležnosti Skupštine opštine Kikinda. To bi trebalo da znači da će Radio
Kikinda uskoro prestati da emituje program na frekvenciji 98,3 MHz, koju je kao regionalnu frekvenciju dobio VK radio. Na istom sastanku doneta je odluka da se usvoji žalba Savetu RRA na odluku o pokrajinskoj frekvenciji, te je dozvolu za emitovanje na teritoriji AP Vojvodine dobio Radio AS. Na konkursu RRA za regionalne frekvencije dodeljene su ukupno 24 licence.
Savet RRA je konstatovao da podnosioci prigovora većinom ne osporavaju njihove odluke, već ulažu zahteve za dodatnim mrežama pokrivanja.
Rok za preuzimanje regionalne frekvencije nije precizno definisan, ali bi u roku od mesec dana posle donošenja odluke svi emiteri koji nisu dobili dozvolu, trebalo da prestanu sa emitovanjem. Pošto Kikinda nije dobila lokalnu frekvenciju, to bi moglo da znači gašenje Radio Kikinde, ali postoje indicije da će oni nastaviti emitovanje na drugoj frekvenciji.
Zoran Milešević, vlasnik VK radija, kaže da će oni započeti emitovanje kada potpišu ugovor sa RRA i Ratelom, Agencijom za telekomunikacije. On očekuje da će probe programa početi posle 20. septembra, a kompletno emitovanje 7. oktobra, te se nada da je poslednji dan emitovanja Radio Kikinde 4. oktobar.

Print Friendly, PDF & Email