NUNS mora da precizira optužbe

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) trebalo bi da u naredna tri dana „pravno uredi i specifikuje“ optužbe prot

06. Sep 2007

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) trebalo bi da u naredna tri dana „pravno uredi i specifikuje“ optužbe protiv Radio Fokusa, kako bi Republička radiodifuzna agencija (RRA) mogla da proceni njihovu osnovanost, saopštio je juče predsednik Saveta RRA Nenad Cekić.
– Radio Fokus je upravo na osnovu sličnih dojava dva puta bio pod jasnim i posebnim nadzorom Republičke radiodifuzne agencije. Kako bi RRA bilo šta preduzeo, neophodno je da oni koji se upuste u predstavke znaju kada se dešavalo to za šta ih optužuju i u kom vremenskom intervalu – naveo je Cekić.
On je istakao da je to i zatraženo od generalnog sekretara NUNS Svetozara Rakovića, koji je „eksplicitno u razgovoru odbio da pruži tražene informacije“.
– Bez obzira na optužbe NUNS, RRA će nastaviti nadzor nad radom svih emitera, a od tog udruženja očekuje podatke u roku od 72 sata u pogledu Radio Fokusa. Ako i posle toga NUNS nastavi da optužuje RRA za nesavestan rad, uslediće odgovarajući zakonski postupci – tužbe za klevetu, falsifikat i ostalo – istakao je Cekić.

Print Friendly, PDF & Email