TV Avala se ne prodaje

Nije tačno da nemački RTL kupuje TV „Avalu“. Nikakvih razgovora na tu temu nije bilo, tvrde za „Blic“ predstavnici te dv

21. Aug 2007

Reading Time: < 1 minute

Nije tačno da nemački RTL kupuje TV „Avalu“. Nikakvih razgovora na tu temu nije bilo, tvrde za „Blic“ predstavnici te dve kuće, povodom informacija da velika nemačka medijska grupa namerava da kupi 49 odsto vlasništva TV „Avale“.
Ivan Lujanović, direktor TV „Avale“, za „Blic“ kategorički tvrdi da to nije tačno.
– Nije da smo pregovarali, pa se nismo našli oko cene, nego nismo ni razgovarali sa predstavnicima RTL-a – kaže Lujanović, dodajući da se više stranih i domaćih TV kuća jeste zanimalo za TV „Avalu“, ali da među njima nisu bili ljudi iz RTL-a.
On takođe tvrdi da TV „Avala“ nije tražila frekvenciju kako bi televiziju prodavala, već da bi napravila ozbiljnu televiziju.
– Namera vlasnika jeste da napravi dobru televiziju, a ne da je prodaje. Uostalom, više ćemo zaraditi ako radimo i pravimo dobar program nego ako za 20 miliona evra prodamo 49 odsto vlasništva kao što se priča – navodi Lujanović.
U Republičkoj radiodifuznoj agenciji, bez čije saglasnosti se ne može prodati nijedna televizija, navode da ništa zvanično u vezi sa navodnom prodajom TV „Avale“ nisu dobili, ali su ipak načuli da se vode neki razgovori na tu temu.
– Kada smo dobili takve informacije, pozvali smo Danka Đukića, vlasnika te TV kuće. On je bio kod nas u RRA i rekao nam da takvi razgovori nisu vođeni – kaže za „Blic“ Goran Karadžić, član Saveta Republičke radiodifuzne agencije.
Ako nije reč o TV „Avali“, o tome da li se neka prodaja ipak priprema znaće se već sutra, za kada je na zahtev RTL-a zakazan razgovor između predstavnika te medijske grupacije i Republičke radiodifuzne agencije.

Print Friendly, PDF & Email