Teroristi slobodno šetaju Beogradom

Počinjem da sumnjam u iskrenost priče premijera Vojislava Koštunice i ministra Dragana Jočića da će biti otkriveni na

27. Aug 2007

Reading Time: < 1 minute

Počinjem da sumnjam u iskrenost priče premijera Vojislava Koštunice i ministra Dragana Jočića da će biti otkriveni napadači na mene i da je to prioritet – kaže za „Blic“ Dejan Anastasijević, novinar nedeljnika „Vreme“.
Nepoznati napadači su u noći između 13. i 14. aprila postavili dve ručne bombe na prozor spavaće sobe stana u kojem u Beogradu Anastasijević živi sa porodicom. Jedna kašikara je eksplodirala. Geleri su prilikom eksplozije uništili prozor i izrešetali zid sobe, ali, srećom, niko nije povređen.
– Nemam nikakvih informacija i policija me ne obaveštava šta je uradila. Meni to i nije važno, već rezultat, kojeg još nema. Policija i tužilaštvo su to označili kao akt terorizma. Znači, mi četiri meseca kasnije i dalje imamo teroriste koji slobodno šetaju Beogradom – kaže Anastasijević.
Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica svojevremeno je osudio napad i rekao da će biti preduzete mere da se napadači što pre otkriju.
„Razgovarao sam sa ministrom policije Draganom Jočićem o preduzimanju svih mera da se počinilac ovog bombaškog napada što pre pronađe i adekvatno kazni“, izjavio je tada premijer.
Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da policija može okarakterisati bombaški napad na stan novinara Anastasijevića kao „pokušaj ubistva“ i da sam napad „ima obeležja terorističkog akta“.
Napad na Anastasijevića i njegovu porodicu desio se nakon njegovog gostovanja na radiju gde je govorio o zločinima jedinice „Škorpioni“. Policija je do sada saslupala nekoliko desetina ljudi, međutim, pomaka u istrazi, kako „Blic“ saznaje, i dalje nema.

Print Friendly, PDF & Email