Sve veći odziv građana

Zahvaljujući zajedničkoj akciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Radio-televizije B92 „Ulepšajte dan sebi i d

01. Aug 2007

Reading Time: < 1 minute

Zahvaljujući zajedničkoj akciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Radio-televizije B92 „Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv“, tokom devet proteklih nedelja zabeležen je značajan porast broja davanja krvi i daleko veći odziv građana u poređenju sa istim periodom prošle godine, uprkos veoma visokim temperaturama.
Institut i dalje raspolaže stabilnim trodnevnim rezervama krvi, što do sada nije zabeleženo u letnjim mesecima ranijih godina. Trend rasta zabeležen je u transfuziološkom autobusu na Trgu Republike, ali i u Institutu za transfuziju krvi Srbije, organizovanim akcijama Instituta na terenu i akcijama u gradovima centralnog regiona Srbije u okviru letnje kampanje.
Od 28.maja do 29. jula prikupljeno je 11.400 jedinica krvi što je 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. U mobilnom transfuzioloskom autobusu tokom kampanje prikupljeno je 3.109 jedinica krvi, odnosno tri puta više nego u istom periodu 2006. godine.
Tokom četiri nedelje letnje kampanje, održane su akcije u 23 grada centralnog regiona Srbije. Ukupno je prikupljeno 1.345 jedinica krvi, odnosno dva puta više nego u prve četiri nedelje 2006.godine. Na osnovu propozicija takmičenja u okviru letnje kampanje (najbolja promocija, najveći broj davalaca u odnosu na broj stanovnika i najveći broj građana koje su prvi put dali krv) napravljena je preliminarna rang lista na kojoj prva tri mesta zauzimaju: Soko Banja, Žagubica i Veliko Gradište.
Institut i B92 zahvalili su se građanima na velikom odzivu i pozvali sve one koji do sada nisu dali krv da se pridruže ovoj akciji.

Print Friendly, PDF & Email