Radio Boom 93 odbacio optužbe Radija 021

Radio Boom 93 iz Požarevca odbacio je danas optužbe novosadskog Radija 021 za krađu intelektualne svojine.U saopšten

30. Aug 2007

Reading Time: < 1 minute

Radio Boom 93 iz Požarevca odbacio je danas optužbe novosadskog Radija 021 za krađu intelektualne svojine.U saopštenju za javnost, Radio Boom 93 je izrazio žaljenje što ih kolege sa Radija 021 nisu obavestili o postojanju eventualnog problema, već su odmah izašli u javnost sa najavom tužbe.
Radio 021 saopstio je danas da će podneti tužbu protiv Radija Boom 93 zbog krađe intelektualne svojine, jer je u Požarevcu otvorio “Radio kafe”, čime je “bezobrazno kopirao format novosadskog Radio kafea”, koji je Radio 021 otvorio početkom ove godine. “Pored ideje da u sklopu radio stanice proradi kafe jedinstvenog imena, ukradena je i prekopirana unikatna ideja unutrašnjeg enterijera”, navodi se u saopštenju Radija 021. Radio 021 je najavio da pred sudom želi da zaštiti svoja prava i ocenio da bi “pravična sudska odluka mogla da bude važna i za budućnost ostalih medijskih kuća kada je u pitanju zaštita intelektualne svojine i autorskih prava”.
Radio Boom 93 odbacio je ove optužbe i saopštio da nikada nije niti će kršiti autorska prava. “Ukoliko su zaposleni iz Radija 021 želeli da na ovaj način sebi naprave besplatnu reklamu, priznajemo, ovo je dobar štos. Svako dalje razmišljanje na ovu temu dovelo bi u pitanje sve ono što smo radili svih ovih godina”, piše u saopštenju požarevačkog radija.
Radio 021 i požarevački radio “Boom 93” su dugogodišnji članovi Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

Print Friendly, PDF & Email