Olimpijada novinara

Tradicionalna, peta po redu Olimpijada novinara, ove godine održaće se u Neos Marmarasu (Halkidiki, Grčka), od 17. do

18. Aug 2007

Reading Time: < 1 minute

Tradicionalna, peta po redu Olimpijada novinara, ove godine održaće se u Neos Marmarasu (Halkidiki, Grčka), od 17. do 22. septembra – najavio je juče, na konferenciji za novinare u restoranu “Čegar”, menadžer ove manifestacije Predrag Andrić, iz agencije Klub Paradizo. Ove godine takmičiće se novinari iz Srbije, Grčke i Republike Srpske, a kako je naglasio Zoran Panović, novinar Danasa, ambicije su da Olimpijada preraste u regionalni događaj.
Na prošlogodišnjoj Olimpijadi učestvovalo je preko 100 novinara iz Srbije. Andrić očekuje da će ove godine taj broj biti premašen. Košarka, odbojka na plaži, plivanje, stoni tenis, ribolov, navlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, pikado, kros i šah – discipline su u kojima će se ove godine nadmetati predstavnici “sedme sile”. Sem jedne godine, kada je Olimpijada održana u Turskoj, Neos Marmaras je tradicionalni domaćin ove manifestacije.
Ovo grčko letovalište u kome, tokom sezone, boravi i po 100 000 turista, nosilac je prestižne “plave zastave” turizma za koju treba da se ispuni 31 uslov rigorozan, uključujući i opremljene sportske terene, od bazena i terena za košarku, do terena za jahanje konja.

Print Friendly, PDF & Email