Još jedan uhapšen zbog ubistva novinarke

Moskovski sud izdao je nalog za hapšenje bivšeg pripadnika Ministarstva spoljnih poslova Sergeja Hadžikurbanova, z

29. Aug 2007

Reading Time: < 1 minute

Moskovski sud izdao je nalog za hapšenje bivšeg pripadnika Ministarstva spoljnih poslova Sergeja Hadžikurbanova, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu novinarke Ane Politkovske, u oktobru prošle godine, saopštila je predstavnica suda Ana Usačova. Time je Hadžikurbanov postao 11. uhapšeni u predmetu ubistva Politkovske.
Državni tužilac Jurij Čajka je u ponedeljak saopštio da je uhapšeno 10 osoba, među njima petorica saradnika Ministarstva spoljnih poslova i Federalne službe bezbednosti. Saopštio je, takođe, da je uhapšen i lider jedne moskovske kriminalne grupe. Advokat jednog od uhapšenih izjavio je juče da su protiv četvorice Čečena podignute krivične prijave zbog saučesništva u ubistvu Politkovske.
Politkovska je ubijena iz pištolja u ulazu zgrade u Moskvi u kojoj je živela. Bila je komentator moskovske “Nove gazete” i dobar poznavalac čečenskih prilika, a ostala je poznata po tome što je zbog kršenja ljudskih prava oštro kritikovala kako politiku Kremlja tako i proruskih čečenskih vlasti.

Print Friendly, PDF & Email