Festival radio i televizijskih novinara

Od 7. do 9. septembra u Subotici će biti održan prvi EURO-PRESS-TRAVEL FEST- međunarodni festival novinara radija i te

30. Aug 2007

Reading Time: < 1 minute

Od 7. do 9. septembra u Subotici će biti održan prvi EURO-PRESS-TRAVEL FEST- međunarodni festival novinara radija i televizije. Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u “Studiju M” u Novom Sadu naglašeno, na festivalu će se nadmetati novinske forme u vidu radio i televizijskih turističkih reportaža, putopisnih priča, minijatura s putovanja. Biće dodeljene specijalne nagrade: Gran Prix festivala (za najbolju radio i TV emisiju o putovanjima i najbolju radio i TV reklamu) kao i nagrada za životno delo istaknutom radio i TV stvaraocu.
Žiri festivala sastavljen je od tri člana i čine ga istaknuti televizijski i radio stvaraoci, a nagrade će biti dodeljene i za scenario, režiju, kameru, ton.
Domaćin festivala je novi hotelsko-poslovni i kongresni centar „Galerija” u Subotici, a organizator i izvršni producent festivala je F-Travel Televizija iz Subotice, u saradnji s Radio-televizijom Srbije, Programskim akcijama Radio-Beograda i Radio-televizijom Vojvodine. U okviru ovog festivala održava se poseban festival kao smotra predstavnika programa ekonomske propagande pod nazivom „Deset veličanstvenih reklama”. Za vreme festivalskih dana biće organizovani dodatni programi, savetovanja i edukacija iz oblasti turizma.
Kako je naveo Mirko Miković, direktor F-Travel televizije Subotica i predsednik organizacionog odbora festivala, za učešće su se već svojim radovima prijavili novinari iz Republike Srpske, Češke, Slovačke, Mađarske, Kanade i Kine, a očekuje se još autora.

Print Friendly, PDF & Email