Bez privilegija u Zabeli

Bivši direktor Radiotelevizije Srbije Dragoljub Milanović je vraćen u status zatvorenika bez privilegija u zatvoru

24. Aug 2007

Reading Time: < 1 minute

Bivši direktor Radiotelevizije Srbije Dragoljub Milanović je vraćen u status zatvorenika bez privilegija u zatvoru Zabela, saznaje B92.
Ministar pravde Dušan Petrović zahtevao je od stručnih službi da provere na osnovu čega je Milanović mogao da ima beneficije u zatvoru Zabela, koje su podrazumevale izlazak iz zatvora vikendom, iako je osuđen na kaznu od deset godina.
Posle samo dve godine provedene u pritvoru Milanović je 29. septembra 2005. prešao u zatvor otvorenog tipa, zbog čega su porodice poginulih radnika RTS kritikovale tadašnjeg ministra pravde Zorana Stojkovića, optužujući ga da je protivzakonito Milanoviću omogućio privilegije kao naknadu za manjinsku podršku SPS vladi Srbije.
Osim dela zbog koga je osuđen, protiv Milanovića je pred Okružnim sudom u Beogradu vođen istražni postupak i zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja na osnovu dokaza o mahinacijama dok je bio direktor RTS.
Ova optužnica bila je, prema saznanjima B92, dodatan argument da stručne službe ministarstva pravde vrate Milanovića u status zatvorenika bez privilegija.Odlukom upravnika Zabele, Milanović je trenutno redar zatvorske bolnice, odnosno zadužen za njeno čišćenje.
Kazna Milanoviću ističe 1. septembra 2012. godine.

Print Friendly, PDF & Email