Beograd čekao sliku i ton iz Novog Sada

– Bio je dogovor da, s obzirom da se radi o klubu iz Novog Sada, a Vojvodina ima i svoj javni servis, RTV obavi sve pot

21. Aug 2007

Reading Time: 2 minutes

– Bio je dogovor da, s obzirom da se radi o klubu iz Novog Sada, a Vojvodina ima i svoj javni servis, RTV obavi sve potrebne radnje za obezbeđenje prava i preuzimanje prenosa utakmice iz Španije “Atletiko Madrid” -”Vojvodina”, a RTS bi se potom slikom i komentarom njihovog sportskog novinara uključio u ovaj prenos za celokupnu teritoriju pokrivanja signalom u Srbiji – rekao je za naš list urednik u sportskoj redakciji RTS Zoran Marković.
– Sa Televizijom Novi Sad imamo veoma dobru saradnju koja se odvijala i tokom prenosa ranijih velikih sportskih događaja i takvu saradnju smo očekivali i u slučaju prenosa ove utakmice. Naime, tako je bilo dogovoreno, a ja još uvek nemam povratni izveštaj šta se u stvari dogodilo i zašto do realizacije nije došlo.
– Po podacima koji su do mene došli, znam da je procedura obezbeđivanja signala i prenosa bila istovetna kao i kod brojnih drugih sportskih evropskih događaja, cena za prenos utakmice je bila dobra i prihvatljiva, ali zahtev za reciprocitet prenosa uzvratne utakmice iz Novog Sada ne mogu da komentarišem, pošto TV prava za emitovanje utakmice iz Novog Sada ima nemački “Kanal 5”, a ne znam kakvi su bili njihovi zahtevi i uslovi da se ova saradnja i ostvari – rekao je Marković.
Naglašava i da je u RTS postojao interes za prenos ove međunarodne utakmice, ali da je dogovoreno da nosilac posla ovog puta bude RTV.
–Još uvek se nismo dogovorili ko će biti zadužen da “odradi” prenos utakmice iz Novog Sada “Vojvodina”- “Atletiko Madrid” 30. avgusta – rekao nam je Marković.
Da je postojao dogovor da RTV bude nosilac posla vezanog za direktan prenos utakmice iz Madrida, a da bi RTS preuzeo na svom kanalu sliku i komentar za područje cele Srbije, potvrdio je za naš list i generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, koji je rekao da će više podataka o celom slučaju imati kada dobije izveštaje od kolega iz RTV i Sportske redakcije RTS.

Print Friendly, PDF & Email