YUCOM o novinaru Cvijanoviću

Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) predstavio je juče, na konferenciji „Bosna i Hercegovina: deo srpskog naci

04. Jul 2007

Reading Time: < 1 minute

Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) predstavio je juče, na konferenciji „Bosna i Hercegovina: deo srpskog nacionalnog projekta”, u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, svoju publikaciju o Željku Cvijanoviću, pod nazivom „Željko Cvijanović novinar u civilu”.
Ovo je, posle knjiga o Aleksandru Tijaniću, sadašnjem generalnom direktoru RTS-a, i o Vojislavu Koštunici, premijeru Srbije, treća YUCOM-ova publikacija, u okviru ciklusa „Javni dosije – protiv zaborava”, u kojima su iznete oštre optužbe YUCOM-ovih pravnika na račun pomenutih ličnosti.
Autor knjige o novinaru Cvijanoviću je Vladimir Popović, koju Popović, inače, potpisuje „u ime grupe posvećenih i časnih pojedinaca”.
Dugogodišnji urednik „Srne”, „Blic njuza”, „Evropljanina”, „Evrope”, „Reportera”, a sada i „Standarda” optužen je na stranicama ove knjige kao „paljanski glasnogovornik”, za „ratnohuškački opus”, zatim, da je „pisac naručenih tekstova”, „medijska batina Mladića i Karadžića”, „promotor politike Vojislava Koštunice”, kao i da je „vršio opstrukciju suđenja Zorana Đinđića”. Zanimljivo je da je, između ostalog, navodno i to da „sistematska proskripcija Vladimira Popovića” u Cvijanovićevom projektu „Evropa” doživela „svoju kulminaciju”.

Print Friendly, PDF & Email