Vasić: RTL neće dobiti frekvenciju

Zamenik predsednika Rapubličke radiodifuzne agencije Aleksandar Vasić saopštio je danas, povodom presude Vrhovno

10. Jul 2007

Reading Time: < 1 minute

Zamenik predsednika Rapubličke radiodifuzne agencije Aleksandar Vasić saopštio je danas, povodom presude Vrhovnog suda Srbije u korist RTL-a, da ta TV stanica neće dobiti frekvenciju dokle god su on i predsednik Saveta RRA Nanad Cekić na tim položajima. “Nakon najnovijih pritisaka mogu javno da saopštim da dokle god smo predsednik i zamenik predsednika Saveta RRA Nenad Cekić i ja, RTL, upravo zato što krši Zakon o radiodifuziji, neće dobiti dozvolu za emitovanje programa, ma šta presuđivao VSS”, naveo je Vasić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima. On smatra i da VSS “nastavlja niz zakonski sumnjivih i potpuno nelogičnih odluka, kakve je u oblasti radiodifuzije već donosio”. Vasić je naveo i da dozvole za emitovanje programa ne izdaje VSS, već to na osnovu Zakona o radiodifuziji čini RRA. “Nejasno je koliko je ‘miliona razloga’ koje RTL priprema u svom lobiranju za sticanje dozvole za emitovanje programa u Srbiji uticalo na ovakvu presudu. Bez obzira na ‘milione razloga’ VSS ne može izdati dozvolu za emitovanje programa RTL-u”, istakao je Vasić.
U saopštenju se navodi da je, Cekić sudsku odluku “prokomentarisao kao školski primer državnog udara u političkoj teoriji i praksi”. Cekić, prema saopštenju, zahteva da predsednica VSS Vida Petrović-Škero ili bude smenjena ili podnese ostavku, “ako ima imalo sudijske časti”.
Vrhovni sud Srbije doneo je presudu kojom je uvažena tužba RTL i poništena dva rešenja Republičke radiodifuzne agencije u vezi sa dodelom nacionalnih TV frekvencija. Presudom, međutim, kako je agenciji Beta rečeno u tom sudu, nije dodeljena nacionalna frekvecnija RTL-u, već je ukazano na propuste Saveta RRA koje to telo treba da ispravi.

Print Friendly, PDF & Email