Uz pomoć policije zapečaćen predajnik

Službenici Republičke radiodifuzne agencije (RRA) zapečatili su danas posle podne, uz asistenciju policije, preda

18. Jul 2007

Reading Time: 2 minutes

Službenici Republičke radiodifuzne agencije (RRA) zapečatili su danas posle podne, uz asistenciju policije, predajnik Televizije Palma koja je emitovala program bez dozvole na teritoriji Beograda, saopštila je RRA. “Nakon neshvatljivih presuda Vrhovnog suda Srbije, TV Palma je u subotu 14. jula uključila predajnik u Zemunu, na istom kanalu na kojem je svoj program sa legalnom dozvolom emitovala i televizija Enter i praktično onemogućila gledanje programa ovog emitera”, piše u saopštenju koje je potpisao zamenik predsednika Saveta RRA Aleksandar Vasić. U saopštenju se konstatuje da je “ovakvim epilogom stanje u etru nad Beogradom dovedeno u zakonski okvir, a još jednom je potvrđeno da je Vrhovni sud Srbije prekršio zakon” i dodaje da će “Savet RRA i nadalje koristiti sva svoja zakonska ovlašćenja u cilju poštovanja Zakona, makar ga i VSS kršio”.
Ranije danas privatno obezbeđenje je sprečilo službenike RRA da zapečate prostorije TV Palma. Kako je agenciji Beta rečeno u RRA, policijska patrola je na poziv lica iz Agencije došla i sprečila teže incidente. Savet RRA je na poslednjoj sednici doneo odluku o zabrani radio piraterije u svim zonama pokrivanja na kojima su izdate dozvole i to je razlog zbog kojeg su službenici RRA zapečatili predajnik TV Palme u Banijskoj ulici.
Televizija Enter je od RRA zatražila da se predajnik TV Palme zapečati i zbog toga što od 14. jula nelegano emituje program na 36. kanalu. Glavni i odgovorni urednik beogradske televizije Enter Vladan Radosavljević rekao je radiju Beta RFI da je rad te televizije od prošle subote obustavljen jer je Palma potpuno ukinula njihov signal. “Nama je to stvorilo sve moguće vrste problema. Enter je privatna i komercijalna televizija koja živi od emitovanja reklama i ljudi koji su sa nama sklopili ugovore o oglašavanju su prevareni ne našom krivicom”, kazao je on. Dodao je da televizija Enter ima sve dozvole i dokumentaciju za emitovanje programa na 36 kanalu.

Print Friendly, PDF & Email