Uskladiti medijske propise sa evropskim

U Srbiji je neophodno uskladiti medijske propise sa aktuelnim standardima u domenu ljudskih prava i slobode izražava

04. Jul 2007

Reading Time: < 1 minute

U Srbiji je neophodno uskladiti medijske propise sa aktuelnim standardima u domenu ljudskih prava i slobode izražavanja sa onima koji postoje u Evropskoj uniji, zaključili su danas pokrajinski sekretar za informacije Milorad Đurić i pomoćnik ministra kulture za medije Dragan Janjić. Đurić i Janjić su se, tokom susreta u Novom Sadu, složili da proces tranzicije, privatizacija medija i odvajanje države i medija nose probleme u čijem rešavanju je neophoda neposredna saradnja republičkih i pokrajinskog organa.
Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije, sagovornici su se dogovorili da se uspostavi neposredna saradnja u procesu privatizacije opštinskih i regionalnih elektronskih medija kako bi se obezbedio kontinuitet informisanja građana. Dodaje se da će to doprineti i obezbeđivanju uslova za razvoj multukulturalnosti i interkulturalnosti u javnom informisanju pojedinih sredina u kojima žive pripadnici različitih nacionalnih zajednica. Đurić je pomoćnika ministra kulture za medije upoznao i sa modelima finansijske podrške javnim glasilima na jezicima nacionalnih zajednica u Vojvodini, zaštiti prava u javnom informisanju invalida i hendikepiranih lica, razvojem regionalnih i lokalnih listova, radio i TV stanica u Vojvodini.
Povod za današnju posetu Dragana Janjića je uspostavljanje pune saradnje Pokrajinskog sekretarijata za informacije i Ministarstva za kulturu i medije Srbije, odnosno Izvršnog veća Vojvodine i Vlade Srbije u oblasti javnog informisanja i medija.

Print Friendly, PDF & Email