U ponedeljak nova rešenja RRA

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) će, nakon presude Vrhovnog suda Srbije po tužbi nemačke televizije RTL

12. Jul 2007

Reading Time: < 1 minute

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) će, nakon presude Vrhovnog suda Srbije po tužbi nemačke televizije RTL-a, na sednici u ponedeljak, 16. jula doneti nova rešenja o izdavanju nacionalnih dozvola. U saopštenju RRA navodi se da je Vrhovni sud presuđujući u korist RTL-a “pobudio nadu” među onim emiterima koji su kršili Zakon o radiodifuziji i Krivični zakonik. RRA je tim emiterima poručila da dozvole ne izdaje sud, već agencija.
Predstavnici pet televizija koje su na prošlogodišnjem konkursu dobile dozvole za emitovanje programa – Foks, Avala, B92, Pink i Hepi i Košava danas su se sastali sa članovima RRA, a nakon toga su saopštili da u potpunosti podržavaju rad agencije koja je uvela red u oblast radiodifuznog poslovanja u Srbiji. “Nacionalni komercijalni TV emiteri podsećaju da je RRA, sprovođenjem niza mera i zakonskih okvira, uticala na znatno smanjenje piraterije, kao jedne od najvećih posledica dugogodišnjeg bezakonja, svrstavajući nas na ovaj način u rang modernih evropskih država”, navele su nacionalne televizijske stanice. Te medijske kuće uputile su apel javnosti da podrže rad nezavisnog Saveta RRA kako bi istrajao u odolevanju raznim pritiscima.
Vrhovni sud Srbije uvažio je tužbu televizije RTL i poništio dva rešenja Saveta RRA koja se odnose na odbijanje prigovora na izdavanje nacionalnih dozvola. RRA mora da ponovo odlučuje o prigovorima koje je ta televizija uputila.

Print Friendly, PDF & Email