Oproštajna poseta Polta Danasu

Ambasador SAD Majkl Polt posetio je juče redakciju Danasa kako bi se oprostio s novinarima i urednicima lista. To je bio

28. Jul 2007

Reading Time: < 1 minute

Ambasador SAD Majkl Polt posetio je juče redakciju Danasa kako bi se oprostio s novinarima i urednicima lista. To je bio i poslednji radni dan i radni zadatak ambasadora Polta u toku troipogodišnjeg mandata u Srbiji. On će narednog petka napustiti našu zemlju kako bi preuzeo nove obaveze u Vašingtonu.
U razgovoru s rukovodstvom Danasa Majkl Polt se osvrnuo na period boravka u Srbiji i istakao da je i dalje optimista u vezi s budućnošću zemlje i njenih nastojanja da istraje na putu evropskih i evroatlantskih integracija.
Ambasador Polt svoj prvi intervju po stupanju na funkciju 2004. dao je upravo dnevnom listu Danas. Pre povratka u SAD odlučio je da i poslednje obraćanje srpskoj javnosti s mesta ambasadora bude putem našeg lista.
– Ostajem optimista kao i kada sam došao ovde. Zadovoljan sam rezultatima jer smo imali kontakte s mnogo ljudi širom ove zemlje i uticali smo na mnogo više života nego što sam se nadao kad sam dolazio. Verovatno sam najsrećniji američki ambasador koji je ovde služio zbog tima koji sam imao u ambasadi. Nisam zadovoljan jer nisam uspeo da promenim veći deo mišljenja srpskog naroda kada je reč o odnosima s mojom zemljom – rekao je Polt u intervjuu koji ćemo objaviti u toku sledeće nedelje.
Američki ambasador ocenio je u razgovoru za naš list da je Beograd najzabavniji grad u kojem je živeo, a građane Srbije kao veoma ljubazne. On se osvrnuo i na odnos s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom. Kao prijatelju Danasa, ambasadoru Poltu uručili smo prigodan poklon i poželeli uspeh na novom zaduženju.

Print Friendly, PDF & Email