Mediji prećutkuju informacije

Mediji u Srbiji „prećutkuju informacije” i njihov odnos prema civilnom društvu poslednjih godina nije se bitnije pro

10. Jul 2007

Reading Time: < 1 minute

Mediji u Srbiji „prećutkuju informacije” i njihov odnos prema civilnom društvu poslednjih godina nije se bitnije promenio, ocenjeno je juče na panel diskusiji – Civilno društvo i mediji, u kampu „Dunav” u Zemunu, u okviru letnje političke škole „Nedelja socijaldemokratije – Globalni progresivni omladinski forum”.
Učesnici tribine ocenili su da je na sceni „zloupotreba i manipulisanje medija javnošću”, i da je neophodno prisustvo „alternativnog glasa u medijima”.
To bi se, kako je istaknuto, moglo sprečiti ako nevladine organizacije nastave da rade svoj posao. Takođe, neko bi trebalo da taj rad prepozna, a poželjno bi bilo i da mediji promovišu određene vrednosti i prava koje građani imaju.
Ukazano je da redakcije raspolažu s malim brojem ljudi, a da problem predstavlja i neznanje novinara, kao i teškoće s kojima se susreću prilikom dobijanja informacija iz pojedinih institucija.
Prisutan je i problem nedostatka istraživačkog novinarstva u svim oblastima medijskog života, pa bi odlična tema za novinara istraživača mogla da bude „baš ta nemogućnost dobijanja informacija od pojedinaca i institucija”.

Print Friendly, PDF & Email