Mediji i tužbe na dnevnom redu

Nakon što su prošle dve sedmice od debakla koje je Demokratska stranka Srbije, zajedno sa novim koalicionim partnerom

21. Jul 2007

Reading Time: < 1 minute

Nakon što su prošle dve sedmice od debakla koje je Demokratska stranka Srbije, zajedno sa novim koalicionim partnerom Demokratskom strankom, doživela na sednici opštinskog parlamenta, na kojoj se neočekivano pojavila odbornica DS iz Surduka Jelena Dobrojević, predsednik Opštinskog odbora DSS-a i smenjeni zamenik predsednika opštine Miloš Crnomarković održao je konferenciju za novinare, na kojoj je ocenio pisanje medija o tom događaju koji je radikale spasao od zaprećene prinudne uprave. Tako je, umesto očekivane analize uzroka koji su doveli da DSS, kao najvažniji oslonac radikalske vlasti u opštini, spadne sa šest na tri odbornika i bude isterana iz koalicije, opštinski lider DSS-a je ocenjivao medije i razvrastavao ih na objektivne, pristrasne, manje pristrasne, jednostrane i one kojima je, kao iskusan prosvetni radnik, dao čistu peticu.
Za uzorno obaveštavanje javnosti o aktivnostima DSS-a, pohvaljene su „Sremske novine” i „Glas javnosti”, dok su direktorka Radio Stara Pazova Branka Rodić i dopisnik „Večernjih novosti” Berislav Mijić dobili „ukor pred isključenje”.
Smenjeni direktor JP „Čistoća” Milisav Vujačić je ukazao na kršenje zakona u postupku primopredaju dužnosti između njega i novopostavljenog v.d. dužnosti, radikala Đorđa Batinića, navodeći da je predsednik opštine Srđo Komazec nezakonito postao samoproklamovani predsednik nekakve komisije za primopredaju u „Čistoći” i Centru za kulturu, čiji je direktor takođe razrešen. Vujačić je najavio i podnošenje krivičnih prijava za klevetu protiv Komazeca, koji ga je optužio za navodne malverzacije u reciklažnom dvorištu „Čistoće”, zbog tobožnjeg nevođenja evidencije o prometu. Pri tome je Vujačić prezentovao novinarima dokumentaciju o finansijskoj evidenciji u reciklažnom pogonu za tri godine, iz koje se vidi da je 2005. godine naplaćeno 408 hiljada, prošle godine 898 hiljada, a zaključno sa junom ove godine, 600 hiljada dinara i na sav taj iznos je plaćen PDV.

Print Friendly, PDF & Email