Kampanja Svi različiti – svi ravnopravni

U okviru predstojećeg festivala “Egzit” (Exit) u Novom Sadu biće održana kampanja “Svi različit

10. Jul 2007

Reading Time: < 1 minute

U okviru predstojećeg festivala “Egzit” (Exit) u Novom Sadu biće održana kampanja “Svi različiti- svi ravnopravni” u organizaciji desetak omladinskih nevladinih organizacija i uz podršku Saveta Evrope. Generalni menadžer te kampanje Majkl Rafael (Michael Raphael) izjavio je danas u Novom Sadu da se kampanja trenutno odvija u 42 zemlje, i izrazio zadovoljstvo što su se u nju uključile i omladinske organizacije iz Srbije. “Poruka koju mladi šalju kroz tu kampanju jeste da žele da promene svet i učine ga boljim. Simbolično je da će se ta akcija odvijati na ‘Egzitu’ koji je i počeo kao želja mladih za promenama”, rekao je Rafael novinarima u Izvršnom veću Vojvodine. Ideja celog projekta je da se ukaže na prihvatanje svih vrsta različitosti, bilo da je u pitanju nacionalnost, boja kože, invaliditet, seksualno opredeljenje ili neka druga različitost.
Kako je najavljeno, na “Egzitu” će biti postavljen veliki štand, gde će se prolaznicima deliti propagandni materijal, dok će svakodnevno iz festivalskog kampa kretati “Povorka različitosti” u kojoj će učestvovati volonteri kampanje. Na štandu će se, između ostalog, odvijati foto-projekat “Pokažimo različitost” u kome će se fotografisati oči posetilaca, biće postavljen “Aktivni pano” na kome će prolaznici zapisivati odgovore na pitanje “Kako treba da izgleda zemlja jednakosti” i postojaće mini likovna kolonija u kojoj će mladi umetnici slikati na teme kampanje. Pored toga, biće prikazan dokumentarni film o dečaku sa invaliditetom, novosadskom srednjoškolcu koji je dobar učenik i bubnjar u hevi-metal bendu.
Pored Saveta Evrope, kampanju “Svi različiti – svi ravnopravni” podržali su Ministarstvo za omladinu i sport i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Print Friendly, PDF & Email