Iznenađeni ponašanjem članova RRA

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da je iznenađeno “arogantnim i bahatim”

11. Jul 2007

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da je iznenađeno “arogantnim i bahatim” ponašanjem članova Republičke radiodifuzne agencije (RRA) koji ne poštuju presudu najviše sudske instance u zemlji. NUNS je istakao da su članovi Saveta RRA, komentarišući presudu Vrhovnog suda Srbije kojom je uvažena tužba nemačke televizije RTL i poništena dva rešenja RRA o dodeli nacionalnih frekvencija, “bahato i arogantno” saopštili da neće ništa menjati u svom radu.
Zamenik predsednika Saveta RRA Aleksandar Vasić saopštio je juče da RTL neće dobiti frekvenciju dok su on i predsednik Saveta RRA Nanad Cekić na tim položajima. “Nakon najnovijih pritisaka mogu javno da saopštim da dokle god smo predsednik i zamenik predsednika Saveta RRA Nenad Cekić i ja, RTL, upravo zato što krši Zakon o radiodifuziji, neće dobiti dozvolu za emitovanje programa, ma šta presuđivao VSS”, naveo je Vasić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
NUNS je saopštio da RRA poziva na nepoštovanje i nipodaštavanje odluke Vrhovnog suda Srbije koji je Ustavom i zakonima pozvan da kontroliše zakonitost rada. Udruženje ističe da emiteri, kompletna stručna i šira javnost imaju pravo da analiziraju i kritikuju rad RRA jer su javna vlast i javni funkcioneri više izloženi preispitivanju rada nego ostali građani. “O poštovanju sudskih odluka ne treba ni govoriti. Taj evropski standard niko – pa ni RRA, koja bi trebalo da radi u intresu javnosti, ne može da zaobiđe ili gurne pod tepih”.

Print Friendly, PDF & Email