Vreme je za dokazivanje

Televizija „Santos” i radio „Zrenjanin”, odlukom Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), dob

23. Jun 2007

Reading Time: < 1 minute

Televizija „Santos” i radio „Zrenjanin”, odlukom Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), dobili su dozvole za emitovanje programa na regionalnom nivou u Srbiji.
Direktorka marketinga TV „Santos” Dubravka Popović najavila je novu programsku shemu na ovoj televiziji, koja će startovati od jeseni. Konkurišući za dobijanje regionalne frekvencije, „Santos” je načinio programskž obrazac za narednih osam godina, precizirala je ona.
Popovićeva je izrazila žaljenje zbog toga što regionalna frekvencija nije dodeljena i radiju „Santos”.
– RRA je tako odlučila i mi ćemo to poštovati. Moram, ipak, naglasiti da se agencija nije pridržavala pravila koja je sama uspostavila, a to je da stanice moraju zadovoljavati princip samoodrživosti. Činjenica je da radio „Zrenjanin” nije samoodrživ, no RRA je frekvencije dodelila mahom državnim radio stanicama istakla je direktorka marketinga TV „Santos”.
Kako saznajemo od nje, u „Santosu”, ipak, neće odustati od regionalne frekvencije za radio. Na prošlonedeljnoj sednici Saveta RRA, naime. nije dodeljena dozvola za pokrajinsku radio mrežu, jer nijedan od dva kandidata nije dobio potreban broj glasova. Popovićeva je precizirala da će, najverovatnije, umesto pokrajinske frekvencije (102,4 megaherca), biti dodeljeno još sedam regionalnih ili četrnaest lokalnih na nivou Vojvodine, pa he „Santos” ponovo konkurisati.
Glavna i odgovorna urednica radija „Zrenjanin” Ljiljana Popović rekla je da je stanici na čijem je čelu jedini konkurent bio „Santos”, napominjući da joj je drago što je ova medijska kuća dobila televizijsku frekvenciju.
– Iskreno rečeno, očekžvali smo da dobijemo regionalnu frekvenciju, za šta nas je preporučila i tradicija duga 29 godina – naglasila je Popovićeva, najavljujući da će „Zrenjanin” pored zrenjaninske, u informativnom delu programa, pokrivati i opštine Sečanj, Opovo, Kovačica i Titel.
Ona je zaključila da „nije vreme za slavlje, nego za rad. kako bi dokazali da je Savet RRA frekvenciju dodelio u prave ruke”.

Print Friendly, PDF & Email