VK radio na 98,3 MHz

VK radio je dobio regionalnu frekvenciju na 98,3 MHz odlukom Republičke radiofuzne agencije na sednici održanoj u čet

23. Jun 2007

Reading Time: 2 minutes

VK radio je dobio regionalnu frekvenciju na 98,3 MHz odlukom Republičke radiofuzne agencije na sednici održanoj u četvrtak popodne. Neizvesnost je potrajala dvadesetak dana duže od prvobitne najave da he odluke o frekvencijama biti donete do kraja maja.
Rasplet je jednima doneo radost, a drugima razočarenje. Svakako da je najzadovoljniji bio Zoran Milešević, vlasnik i odgovorni urednik VK radija i televizije, kao i zaposleni u toj medijskoj kući. On je tim povodom održao konferenciju za medije u studiju VK televizije na kojoj je rekao da je očekivao ovakvu odluku Radiodifuzne agencije.
– Očekivali smo da dobijemo frekvenciju, verovali smo u to. U svakom slučaju, glasanje i odlučivanje članova Saveta je tajno i mi ne znamo detalje. Mogu da
pretpostavim da je naša prednost bila dosledna programska politika i objektivno izveštavanje. Svojevremeno je Boris Tadić u svojstvu ministra za telekomunikacije poručio svim radioemiterima da će se uzeti u obzir i datum osnivanja jer je 2001. godine uveden moratorijum i svi koji su počeli da emituju program posle toga su imali manje šanse. Veoma značajni za RRA su bili i finansijski izveštaji, a naš radio je imao najbolje bilanse rekao je očigledno zadovoljan Zoran Milešević koji zajedno sa svojim zaposlenima ovih dana slavi desetogodišnjicu postojanja VK radija.
U očekivanju frekvencije, u VK radiju i televiziji je zaposleno još petoro ljudi, a do septembra he se zaposliti još 5 novih osoba. Tako he ekipu VK činiti dvadesetoro zaposlenih koji he uporedo raditi na oba medija jer Milešević učestvuje i na konkursu za dodelu lokalne televizijske frekvencije koji je okončan 18. juna. Odluke o dodeli ovih frekvencija biće donete nakon tromesečnog roka, a prema nezvaničnim informacijama, saznali smo da su za ovaj kanal, osim VK TV konkurisala još tri TV emitera, od kojih je jedan TV Rubin.
Po rečima glavne urednice VK Dijane Subotički, programska šema će od sledećeg meseca biti promenjena, u skladu sa onom koja je predata na konkurs. Radi se o celodnevnom programu koji he slušaoce informisati o zbivanjima na celoj teritoriji regije koju pokriva, a osim Kikinde, tu spadaju teritorije opština Čoka i Novi Crnja, ali i okolna područja. Udeo sopstvene produkcije će biti povećan, ali će se nastaviti emitovanje BBC servisa i Radio slobodna Evropa, a po rečima Zorana Mileševića, od preuzimanja programa B92 svakako će ostati Peščanik petkom pre podne. Planirano je i uvođenje programa na mađarskom jeziku, a emitovanje na romskom je već počelo. Milešević je rekao i da he naknadno biti objavljen i dodatni konkurs za 14 lokalnih radijskih frekvencija jer je ostala jedna slobodna pokrajinska frekvencija.
– Nadam se da he Kikinda dobiti lokalnu frekvenciju jer VK radio ne može pokriti sve ciljne grupe, naročito što se muzike tiče izjavio je Milešević. On je dodao i da VK radio neće početi emitovanje na frekvenciji 98,3 MHz pre isteka zakonskog roka od 30 dana, koliko je predviđeno za preuzimanje regaonalne frekvencije.
Na kraju, Milešević se našalio rekavši da mu je drago što he i njegovi roditelji početi da slušaju VK radio jer su uvek slušali samo frekvenciju 98,3 MHz.

Print Friendly, PDF & Email