Popović najavio tužbu protiv čelnika RTS

Nedakašnji šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović najavio je danas da će zbog emisije “Otvore

29. Jun 2007

Reading Time: 2 minutes

Nedakašnji šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović najavio je danas da će zbog emisije “Otvoreni studio” u kojoj je gostovao nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović tužiti čelnike Radio televizije Srbije i autora emisije. “Zbog grubog kršenja Zakona o javnom informisanju, Zakona o radiodifuziji, zbog gaženja svih profesionalnih i etičkih normi, zbog zloupotrebe javnog nacionalnog servisa u svrhu privatnog obračuna direktora RTS i korišćenja javnog dobra za vođenje njegovih ličnih ratova, moji advokati će se obratiti svim nadležnim državnim organima i međunarodnim organizacijama”, naveo je Popović u saopštenju dostavljenom agenciji Beta. On je naveo da će tužiti direktora RTS-a Aleksandra Tijanića, urednika Informativnog programa Nenada Stefanovića i voditeljku emisije Oliveru Jovićević. “U četrdeset osam godina istorije televizije u Srbiji, čak ni u najgorim periodima režima Broza ili Miloševića, nije zabeleženo ono što su sinoć građanima priredila dva Miloševićeva ministra – jedan u svojstvu direktora RTS-a, a drugi u ulozi njegovog lažnog svedoka”, ocenio je Popović.
U njegovom saopštenju se navodi da je “sat najgledanijeg termina nacionalne televizije koju finansiraju građani, potrošeno na dodatno trovanje javnosti klevetama, konstrukcijama i lažima ‘univerzalnog džokera’ “, kako, između ostalog, Popović naziva Mihajlovića. Podsećajući da su Mihajlovićeve “klevete predmet krivičnih tužbi, prijava i dopisa nadležnim sudovima kao i Specijalnom tužilaštvu”, Popović navodi da “uredništvu RTS-a to nije bila prepreka da građanima prirede onu na silu vođenu, unapred režiranu, bednu političko-estradnu lakrdiju”.
Prema njegovoj oceni, primarni cilj “ovakve klovnovske predstave nazvane Otvoreni studio” i “beskrupulozne dvonedeljne kampanje koju preko jedne ucenjenje ličnosti, sprovodi direktor RTS-a sa grupom korumpiranih političara i novinara”, jeste podrivanje optužnica Specijalnog tužilaštva, rušenje postojećih sudskih postupaka pred Specijalnim sudom i poništenje već donetih presuda pred sudovima. Kao sporedne ciljeve kampanje on navodi “odbranu Vojislava Koštunice zbog njegove evidentne umešanosti u političku pozadinu ubistva Zorana Đinđića”, i uklanjanje iz medija svih imena koja se pominju u akciji Mreža, “kako se ne bi otvaranjem te teme došlo do povezanosti današnje vlasti, a posebno do ličnih odnosa direktora ‘nacionalnog servisa’ sa svim akterima akcije Mreža”.

Print Friendly, PDF & Email